Lukija-artikkeli: Piirilevyn suunnittelu KiCad-ohjelmistolla - osa 1

Lukija-artikkelit | Lauri Jämsä, 31.8.2011 klo 22.14

Ruuvipenkin lukija Tomi Leinonen on kirjoittanut erittäin yksityiskohtaisen oppaan KiCad-piirisuunnitteluohjelmiston käytöstä. Artikkelissa käydään läpi ohjelmiston toimintaa askel askeleelta, joten opas sopii erinomaisesti myös aloittelijoille.

Artikkelin ensimmäisessä osassa keskitytään lähinnä kytkentäkaavion luomiseen. Seuraavassa osassa luvataan paneutua piirilevyn piirtämiseen.

Lukija-artikkeli: Piirilevyn suunnittelu KiCad-ohjelmistolla - osa 1


Facebook Twitter Delicious Digg reddit StumbleUpon

6 kommenttia

Pidin. Pidin kovasti!

Ihan hyvä artikkeli mutta voisi selventää että EAGLE:n light lisenssi on noin 50€ ja sillä voi tehdä dual side eurocard koossa olevia levyjä vapaasti.

Elias: Olet oikeassa, että Eaglen halvimmat lisenssit ovat tuota luokkaa, mutta kaupallisten tuotteiden tekeminen sillä lisenssillä on ymmärtääkseni kielletty. Korjatkaa jos olen väärässä. Lisäksi nuo hinnat oli niiden versioiden hinnat, joita itse tarvitsisin. Tässä vielä tuo Eaglen hinnasto http://www.cadsoftusa.com/shop/pricing/?language=en

Tomi Leinonen, 2.9.2011 klo 13.12

Farnell:han osti Cadsoftin muistaakseni jonkin aikaa sitten ja Light lisenssi on myös halventunut, tuon jenkkisivuston asioista ei tarvitse välittää. Tästä löytyy: http://nl.farnell.com/cadsoft/lsr-1cl/eagle-light/dp/1813739
Tiedoissa lukee: "Licence Type:Commercial"

Eräs asia oli tosin väärin itselläni, ei ole eurocard koko vaan 80x100mm, joka tosin harvemmin rajoittaa, mutta dual layer jokatapauksessa.

PS. Eaglen 6 layer versio ilman autoroutteria lähtee €420 hinnalla. Tosin noissa on todennäköisesti verot vielä lisäksi jos ei ole firman nimeä antaa.

KiCad on myös varmaan ainoa piirilevysuunnitteluohjelma suomenkielisellä käyttöliitymällä :) On tietty sanottava, että käännös on taas keskeneräinen kun koodigurut vääntää uutta liian kovaan tahtiin... Eli saa suomentaa ja saa koodata uutta toiminnallisuutta. Skriptauksiin on _periaatteellinen_ Python-tuki, kunhan joku vain ottaisi asian viimeistelläkseen.

Jos taitopakista löytyy C++, wxWidgets, OpenGL ja Python -osaamista, sekä tietty uhrattavaa vapaa-aikaa KiCad-projektille, on toivottavaa huhuilla kicad-developers -listan suuntaan. Käännöksille ja muulle löytyy osoitetta "Help"-valikon "About KiCad" kohdasta.

Avoimen koodin vapaista ohjelmista ei tule koskaan valmiita, se pitää vaan hyväksyä ;)

Vesa Solonen, 12.9.2011 klo 13.02

Kommentoi artikkeliaHTML ei sallittu